top of page
Søg
  • Forfatters billedeKristian K Lassen

Mo Foster - Gentleman og legende

Opdateret: 14. jan.

BassTalk 22.07.2022: I sommeren 2022 tog min kone og jeg et smut til London for at fejre min halvrunde fødselsdag. Der var historisk varmt i London den sommer med temperaturer helt op til 40 grader celsius. Løsningen på det problem fandt vi i Camden Town hvor vi havde valgt at bo pga. bydelens rige musikliv, her var der nemlig også rig mulighed for at gå på pub, og på den måde kunne vi holde varmen stangen den første aften i byen.


Som en del af fødselsdagsfesten havde jeg købt billetter til det den gang præmierende ABBA Voyage show, som i øvrigt er en helt mind blowing oplevelse og et absolut must see for fans. Udover det visuelle show som inkluderer alle den moderne teknologis vidundere, ABBAtars og de originale ABBA vokaler fra 1970'erne, er der simpelthen også et 10-personers band, inklusiv kor og det hele der spiller live på scenen.


Om eftermidtdagen før vi skulle opleve showet besøgte vi The Bass Gallery i London, som netop findes et stenkast væk fra Camden Towns centrum. Butikken var hermetisk lukket da vi ankom, og vi var tæt på at gå igen, da en venlig sjæl spurgte om vi gerne ville ind. Det viste sig at stedet indeholder så mange kostbare instrumenter at der altid er låst, så man skal ringe på en lille klokke for at komme ind. Vi havde kun lige været i butikken i et kvarter inden en ældre venlig britisk gentleman som faktisk havde arbejdet med Anni-Frid Lyngstad fra ABBA, ankom til The Bass Gallery. Han præsenterede sig høfligt som Mo Foster, hvorefter jeg straks replicerede: Så ved jeg godt hvem du er. Mo Foster er nemlig en levende legende, som har spillet som sessionmusiker på over 350 indspilninger, og turneret og indspillet med bla. Cliff Richard, The Shadows, Jeff Beck, Gil Evans, Phil Collins, Ringo Starr, Gerry Rafferty, Brian May, Scott Walker, Anni-Frid Lyngstad (ABBA), George Martin, Van Morrison, Sting, Eric Clapton, Dusty Springfield, Dr John, Hank Marvin og London Symfoniorkester og på mange soundtracks til film m.m.

Mo Foster var venligheden selv. Han spurgte interesseret til musikscenen i Danmark, og han kunne huske flere af byerne fra de mange år som turnerende musiker. Han spurgte også om hvad vi skulle opleve i London, og om min kone dog kunne holde til alt det musiknørderi. Heldigvis havde vi også mange andre ting på programmet som han fik en hyggelig sludder med min kone om.

En rigtig gentleman som endda lod mig prøve hans bas fra 1960. Efter at bassen havde været stjålet i adskillige år, var der en venlig sjæl der havde afleveret den til Mo, og nu var den netop blevet renoveret hos The Bass Gallery i Camden Town.

Jeg er meget ked af at erfare at Mo lige knap et år efter vores møde døde d. 3. juli 2023. Hvil i fred kære Mo.


Jeg er meget taknemlig for vores møde.

Kris


Læs mere her:


Foto: Jette Hagen Hansen

59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


Original on Transparent.png
bottom of page